PRAKTISK INFO / Vedligehold i lejligheder / Emhætte i køkken
Lejlighederne er som standard monteret med en Exhausto emhætte model ESL 130.
 
Disse emhætter er uden motor og er en væsentlig del af ejendommens centrale ventilationssystem.
 
Emhætterne må IKKE udskiftes til anden fabrikat end Exhausto, og kun af et af bestyrelsen anvist autoriseret ventilationsfirma. Spørgsmål vedrørende emhætter kan rettes til bestyrelsen. Kontakt altid bestyrelsen hvis du skal udskifte emhætte f.eks. ved udskiftning af køkken.
 
Bemærk at emhætten vil give nogen lyd fra sig pga. tvangsåbningen. Lyden ligger ca. i størrelsen 24-27db, hvilket svarer til en svag susen. Modsat traditionelle emhætter med indbygget motor støjer vore emhætter ingenting, når de er i drift dvs. under madlavningen.

OBS! Emhætten (og ventilen i badeværelset) må ikke lukkes helt af den enkelte ejer da det vil øge "suget" og give et højere støjniveau hos de andre naboer i samme opgang. 
 

Vedligeholdelse 

Emhættens fedtfilter skal med jævne mellemrum rengøres i varmt vand tilsat fedtopløseligt middel f.eks. opvaskemiddel eller salmiakholdigt rengøringsmiddel, men den nemmeste måde er at komme filtret i opvaskemaskinen.
 
Rengøringen skal stadig udføres, selvom emhætten ikke anvendes ved madlavning.
I emhætten er der en tvangsåbning som er del af det centrale ventilationssystem og som gør, at der "suges" en lille smule konstant, og der vil helt naturligt afsættes støv, snavs mv. med tiden. Selve emhætten rengøres med samme midler.

OBS! Manglende rengøring af filtret i emhætten og ventilen i badeværelset vil skabe en større støj fra disse 2 udsugningssteder, da motoren på taget stadig trækker med samme kraft, dvs. ofte rengøring = mindre støj. Manglende rengøring vil også på længere sigt nødvendiggøre at filteret skal udskiftes, og det er forholdsvist dyrt.Exhausto emhætte model ESL 130
produktinformation
 
Artikelnr. til indkøb af nyt filter tryk her
Øresund Strandpark - Etape 3 | Øresund Parkvej 14-21